Cuz I thought these quotes make my blog looks a bit fancy... and why not;)

a r c h i v e

Friday, April 24, 2015

Institut Perguruan Guru ^.^

Hai Assalamualaikum... Alhamdulillah aku terpilih untuk sambung belajar di UTP kos yang aku pilih iaitu Business Info. Syst. But nope. I reject.. I rasa nak jadik doktor gigi pulak yuollzzzz hahaha

Entahlah.. Dunia terlalu banyak pilihannya kompius i tauuu.. Maybe just sambung mariks/asasi dulu.. Start a new life.. Then reconsider my future.. huhu





Soooo.. Yaaaa, dapat tawaran UKCG IPG 2015 untuk Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP). Ujian dia.. fuhhfuhh.... memang penat terutama sekali Bleep test.. Kalau ujian personaliti tu tak payah kot nak minta tips.. time kat skola dulu slalu da buat dgn kaunselor kannnnn..

Ujian fizikal dia... aiyoo... Seminggu sebelum ujian tu memang aku hari2 pergi stadium jogging beberapa round. berbulan terperap kat rumah stamina entah apaa jee... hahahaha.. oh ya, nak tahu apa ujiannya????

Ada 5 check point... Take a look: HERE

Yang lain biasa biasa je... Tapi bleep test tu MahshaAllah.. Ujian lain semua aku dapat full mark.. amacam terer tak? hahaha.. cuma bleep test mampu sehingga level 3.8 je

But full mark pun, bila semak untuk temuduga 21April haritu, hahahahaha tak ada rezeki nak jadi cikgu tajaan KPM nampaknya. Kawan aku yang dpaat pergi temuduga kebanyakkannya straightA student.. AMboi, jadi cikgu pun nak straight A je ye.. pfffttt tak pelaa aku pun tak minat sangat jadi cikgu, tapi disebabkan ditaja, dan juga kerja dijamin.... Hahahaha.. Since tak dapat..

Back to my angan-angan nak jadi doktor dek terpengaruh cerita Emergency Couple & Blood. but tengok abang aku macam nak gila study ambil medic, aku rasa cam nak amek dentist je.. bahagian gigi je kan... hahahahahaha


Entahlah, kita tengok je apa yang aku rasa lepas tamat asasi/matrik nanti.. hihi thankssss bacaaaa... byeeeee ^^

2 comments: