Cuz I thought these quotes make my blog looks a bit fancy... and why not;)

a r c h i v e

Wednesday, August 10, 2016

The Search of Our Insides.

Hello Assalamualaikum..

So last monday ( August 8 2016) result upu was released.... Some may get what they dream for some may get what their parents dream for, some may get what they dont dream for.. Some may not get at all.

And the applicant need to decide whether or not to accept the offer. And that is a huge decision to make for a 19y/o. Because I know, it is.

Wednesday, August 3, 2016

Burn!! BURNNN!!

Hello assalamualaikum...
okay let us get straight to my point..
Burn? Yup.. burn...♨♨♨♨♨
Uno when u accidentally touched hot objects, and then your skin hurts, inflammed and swollen and the pain 
Why i wanna talk about this..
Because i am tired!  Tired of getting so many burned skin hahaha
Uno i do most of the cooking in the house cuz i luv to cook but accident happens kannn.. i hate seeing those burn scars urgghh.. 
So after many experince with 2nd degree burn, i wanna share some tips for my readers(if there is any)

Tuesday, July 26, 2016

UNiKL RCMP Interview 2016

Assalamualaikum and goooood evening ladies and gentlemen :)

Howdy? Good? Good then!

So, last week, 19th July 2016, a week after eid.. I got an interview for MBBS in UniKL RCMP Ipoh Perak gais!

It was a long journey from Melaka! phewww.. [waze kata 3.35hrs but it took us approximately 6hrs!]

Okay so, starting on the very morning, I woke at 6am sebab nak revise sikit2. LOL look at me revising at the very last minute! well hours

Okay pastu jumpa kawan sat and register at 8:30am..

There were MCAT[Medical College Admission Test] and interview going on that day.


Saturday, May 21, 2016

Temuduga Farmasi UiTM Puncak Alam

Assalamualaikum.. muahaha berbulanj tak update.. malas dah nak update sebenarnya. tapi nak share pengalaman sikit kat "adik2".. cehhh.. adik sangat.. pffft

Okay, fyi, batch aku untuk 2016 intake farmasi ni first kene interview for the intake.. and iv aku dah habis tadi.. alhamdulillah okay je..

IV dekat FF2 tingkat 2.. tapi memula ada taklimat dulu kat DK10 FF4. Dia explain la how the flow is going to be.. sebab kitorang kan first batch.. memang blur gila tak tahu any hint..

Aku datang dengan ber-prepare-kan beberapa kajian laa. hahahah..

Monday, November 23, 2015

SEM 2 ASiD (Asasi in Dengkil)

Hello Assalamualaikum... Yezza, Alhamduillah result final exam sem1 dah keluar last week and i pass it :)

2nd semester of foundation in science is getting near and i already verify the course for sem2 few days ago.

Yupp, my batch and i are going to be the last batch of foundatio in UiTM Puncak Alam (asasi only) and going to be the first batch in UiTM Dengkil the new not so great building.

Hehehe, bukan tak bersyukur but i dont find it logic to design our college like this.

Monday, November 2, 2015

Cuti Semester Satu (UiTM PALAM)



Helllu... huwargghh.. rasanya seperti baru semalam aja gua namatnya SPM... realitinya gue sudah pun habis semester satu di asasi sains beberapa minggu yang lepas...

ehmm ehemmm... ajet ajet belajo kat endon je.. ahaks! well, kat UITM PALAM tu pun dah rasa mcm kat indonesia, mana tak nya, peniaga situ mostly indonesians.. hahaha. pembantu kot..


Friday, April 24, 2015

Institut Perguruan Guru ^.^

Hai Assalamualaikum... Alhamdulillah aku terpilih untuk sambung belajar di UTP kos yang aku pilih iaitu Business Info. Syst. But nope. I reject.. I rasa nak jadik doktor gigi pulak yuollzzzz hahaha

Entahlah.. Dunia terlalu banyak pilihannya kompius i tauuu.. Maybe just sambung mariks/asasi dulu.. Start a new life.. Then reconsider my future.. huhu


Thursday, February 12, 2015

Educamp UTP 2015

Hello & Assalamualaikum semua... It has been a long time since my last post pasal interview MJHEP tu kan...

Sadly, I didn't get the Japan Class thing... But I tak kisah sangat cause I didn't hope for it too much anyway. But the interview session gave me an interesting experience.. It was a couple interview. Means 2 participants and 2 interviewers in 1 room. Faham? So, you olzz kena compete with each other lah.


Tuesday, December 23, 2014

Giveaway! Giveaway! Giveaway for us!

"Giveaway untuk bloggers, sebagai tanda menghargai bloggers terutamanya Followers (pengikut blog) yang menyokong antara satu sama lain, berkongsi idea, menyebarkan maklumat yang berguna, saling nasihat menasihati, mengadakan pelbagai program yang boleh menyumbangkan kepada lebih ramai pengunjung dan sebagainya."
Chuolz jom join????
Hello Assalamualaikum... Haaaa, giveaway?? Yaaa giveaway untuk bloggers semuaa.. hehehe..
Giveaway ini di sponsor oleh beberapa bloggers jugak tauu.. And hadiah yang ditawarkan pun menarik.. Jadi, mari kita join. Macam mana nak join? Macam yang aku buat ni lah. Tak faham? Nah baca aku copy dari website penganjur. :D


Program Selangkah ke Jepun

Tarikh Permohonan telah pun tutup ye pada 20 Disember yang lepas :)

Hello Assalamualaikum... Hehehe, ok gini, selaku pelajar lepasan SPM 2014 yang fresh ini, haaa, abang gue punyalaaah semangat suruh tengok sana, tengok sini, carik biasiswa yang boleh kita apply..


Sunday, December 21, 2014

Old same blog, just changing the adress

Hello Assalamualaikum.. So, it has been a while since I've been writing. Almost a yearrr..
haaaa.. sooo, alkisah, I get bored with my old url which was wanamylifeme.blogspot.com which has been change toooo EHCERITA.BLOGSPOT.COM.

Nama url ni actually di cadangkan oleh ibu tercintaaa~ yeaaaaa.. hehehe.. since its sounds catchy, simple and errr simple la kan, so I thought, why not? tukar url je pun..

Sooo, haii readers!! :) welcome.. I am back.. hehehehe and I am no longer a school student. I am officially fresh school leaver... muahahahahhaa....

Monday, December 16, 2013

Bedak Sejuk Orang Kampung.


Hello ape kabauuu!!!??
Okay, so straight to the point, cuz I need to study after this. *Rabu got test biology meh*

Sooooo... There is someone asked me about bedak sejuk..
see.. some asked okaaay.. jgn takk cayeee :P :P
 And that someone is my bff gegurlss~ Ummeyymeyymeyyyyy.. ^^ Ssup Ummey? hehehe.. If you follow my instgram, I updated a picture of me wearing bedak sejuk capuk capuk few days ago.
Instagram ^^ ngehehe.. [ig: wana_rayy]
 So let me tell you about bedak sejuk. Its bedak. Yep.. You can either beli dekat kedai or make it on your own.. hehe.. kalau nak beli dekat kedai. Tak banyak kedai yang jual bedak sejuk sekarang ni cuz people nowadays guna mask je.

I used garnier masked, shiseido masked for blemish clearance but they seems like not worked. I also used Black Pearl from My Beauty Diary for lightening my skin and it seems to work but it whitens my skin only for hours then kulit aku jadi kuning langsat semula.. :<

Siapa tinggal area Jasin, mari lah ke Kedai Orang Kampung di belakang TenTen Jasin itu.. Korang boleh dapatkan bedak sejuk kering yang perlu dicampur air atau pun bedak sejuk yang berbentuk liquid dekat kedai tu. But aku guna bedak sejuk kering sebab bagi aku yang berliquid tu mesti ade campuran kimia supaya ia tahan lebih lama. *It just my tanggapan* hehehe..

Siapa tinggal are Bemban dan ke atas? Bolehlah dapatkan di mana-mana Mydin berdekatan dan carik kedai Jamu. Kompem ade bedak sejuk kot.

I guna jenama MAKMUR.. Soo, my skins sangatlah aman dan makmur bila memakainya. This is how the bottle looks like:

Only RM3.50 okey? Sooo murahh.. Tahu tak macam mana nak guna?
Ibu said, orang dulu-dulu selalu suruh anak dara pakai bedak sejuk supaya kulit cantik. Ibu dulu selalu pakai katanya sampaikan ada nyonya cakap cina dengan dia. Hahaha. *Putih sangat tu* Itu yang menyebabkan aku pun nak cuba bedak sejuk ni.

1- Ambil 3/4 butir tu. Campurkan dengan air suhu bilik. Jgn air sejuk, takut dia berketul. Aku ambil air tapis room temperature sebab takut air paip tak cukup bersih and contain germs.
*Jangan bancuh pekat2 kalau nak dibawa tidur sebab ia akan tegang dan boleh buat muka kita cepat berkedut kata nenek aku.
Hengko nak cuba yang hot water pun boleh. MUAHAHAHAHA
Soo.. I have used this bedak sejuk for bout 3/4 days. And I think my parut jerawat dah pudar sikit. Rasanya lah.. Hahaha.. Bestnya pakai bedak sejuk ni, kita boleh pakai beberapa kali seminggu, malah boleh juga dipakai sepuloh kali SEHARI! hahaha... Tak perlu bilas okey?

Kalau nak pakai berjalan pun boleh. Just pakai nipis2, then bila dah kering, kita sapukanlah base powder yang kita selalu guna. ^^

And this is my looks after wearing bedak sejuk for few days.. ngehehhehe..
No filters! Still ada ruam kecil-2 tapi rasanya macam dah berkurangan.
So.. ada yang tak nak beli? Boleh buat sendiri. Google je resipi bedak sejuk. Confirm banyak keluar... Goodluck ;)

Sunday, December 15, 2013

Belgium guy in my house?!!

Hello, Assalamualaikum.... =]
Siapa di sana? Wana di sini.. whoop whoop!! hehehe.. So whatssup reaaadaaarrrrsss???
Okay, you know right, I have a guest in this majestichouse of mine *basicaly its my parent's house* since yesterday(Sabtu). Well, if you don't know, you must have not seen my updates on twitter or instagram. Hahaha.. [both my instagram's & twitter's username is wana_rayy] 

So,  isn't my post tittle obvious enough to tell? Yeaaa, The guest I've been saying a lot is a mat salleh.. His my brother's friend. Mahh big broohh's friend. His name is Samuel. I don't know his middle and surname. Cuz I didn't talk much with him. Kahkahkah..

Okay, so about having a mat salleh in my housee.. Its so funny!! Hahaha, the first moment, he came, and angah said, "This is my youngest sister Wana". Sam said with a smile on his face "Okay, hye." Me while carrying a can of sugar said, "Heyy" lepas tu gelak macam orang gilah...Mesti dia pelik gilaa. Well, gua x pernah cakap dgn Mat Belgium okay? Minah Pakistan pernahlah. Masa tu dekat Madinah.

Okay, selama mat salleh ni ada dekat rumah, semua orang speak in english uolls. Even my nenek pun sama! Terkejut I nenek pandai cakap BI. hahahaha..

Sam ni berumur 21 tahun and will be 22 tahun tepat 12 malam karang. Its his birthday tomorrow. And now he  already back in KL with my broohh.. Sabtu hari tu, Angah bawak dia panjat Gunung Dato', Negeri Sembilan and when ibu asked how was it he answered, "yeah, its kinda hard and hot too". Then petang angah bawak dia pergi rumah nenek petik manggis. Hahaha. Siap pakai ubat nyamuk lagi.

And kisah di malam hari nya, iaitu malam semalam, ibu & ayah brought us all ke Medan Ikan Bakar Umbai.
*This is my OOY(outfit of yesterday)* Hahahaha..

So alkisahnya, malam semalam, ramai gila orang dekat Umbai tu, seriously jam! The moment nak cari parking lot dekat area Kedai Parameswara which is the best yet popular kedai ever, memang susah nak cari parking, sehinggakan masuk dekat kawasan berlumpur!

And history happened. Boleh pulak kereta yang dipandu angah bersama Sam, iaitu kereta Saga FLX SV yang baru beli 11/12/13 hari tu, tersangkut.. Haishh.. Lepas tu, jam pun berlaku. And orang ramai tolonglah supaya jam boleh diperbaiki. And this happened to my sister's car-to-be::
As you can see, picture was taken when dah sampai rumah.
So, i forgot pulak nak snapped waktu orang ramai membantu since I kena jaga kereta Exora. So lepastu, sambunglah niat sebenar datang Umbai, which was, makan ikan bakar lah! Hahaha. This is MUST-HAVE-DISH kalau pergi ikan bakar:
Ketam Blackpaper.. omnomnom ><
Okay. so kami makan sampai kenyang. oops, sebelum tu, tahukah anda, Sam ini tak pernah makan guna jari, and when ibu asked, "Do you want to use spoon?" he answered, "oh no, no, its okay, i want to try use hand". And the first suapan dia, kahkahkah,.. Kelakauu gilee weyyy!!! Hakhakhak.. Dia boleh genggam nasik tu pastu die dongak and jatuhkan nasi dalam mulut dia? Nak tersembur aku tengok dia makan. Hahaha.

Lepastu angah pun ajarlah. Dia tak makan nasi lemak banyak, bukan tak sedap, tapi sebab dia dah makan 6 pinggan bihun sup dekat rumah nenek and dekat rumah aku tadi. Tahu tak kenapa dia makan banyak? Sebab he said to angah, "I will eat this for your mum. She have cooked it for me." awww.. touching2 betul sam ni. Kahkahkah.

Lepas tu, dia pun makanlah ikan yang dibeli iaitu ikan siakap and ikan Stingray, which is, ikan pari. And he said, dia lagi suka Ikan Pari. Then dia rasa ketam. Dia tak tahu makan ketam lah. Hahaha. Lepas tu makan Sotong tepung. He said, dekat Belgium, sotong goreng tepung dia orang, tepung je banyak gila. Sotong dia kecik je. Kesiannya. Lepas tu dia makan lah butter prawn and semua hidangan lain yang dah order.

Lepas tu, aku pun tanya, Dekat Belgium tu makanan seafood macam ini ada jual ke, and he answered. His answers made me proud of being Malaysian.

He asnwered,
"Yes, they have this kind of menus, but these are much better, the fried squid, i can taste the squid while in Belgium the squid is too tiny and only taste flour. And the seafood grilled shop there are not like in Malaysia. Malaysia's seafood shops like in Melaka is way cheerfull, harmony and wayyy cheaper. In Belgium, the seafood will cost you a lot!"

And, in the end, angah bagi dia rasa otak-2. Which I translated to him, "brain- brain" as in the brain in your head. But its not actually brain, its fish! hahaha. He kinda shocked when ibu said it was brain-brain too. Hahaha..

So there it is. Having a mat salleh in the house is a bit fun since my family can finally speak English in the house, usually only me, achik and ibu the one who speak English. There were a lot of knowledge I gain about Belgium and also proud to be Malaysian. :)

"Malaysia Boleh!"

*FACT: 
1- Do you know French Fries are not from France? It is called "FRENCH" because, in beligum's language, French mean "cutting" 
2- Do you know, Belgium people eat potato as their main dish, while in Malaysia we eat rice


P.S : You all semua mesti nak tengok muka Sam right? He have blue eyes, tall, pale skin. Haha. but I don' have any of his picture but a part of his arm. Itu pun sebab aku nak ambil gambar abang then ternampak sikit tangan dia. Tadaaaa::


see the blue shirt guy on the left? Yaaa, that was Sam. Hahaha.
But these pictures are from my bro's facebook, i stole them for my readaahhhhssss
Ni dekat rumah nenek,

Ni dekat puncak Gunung Dato' 

Chiao!

Saturday, December 7, 2013

Mother Daughter day with Emzetha

Hello assalamualaikum..
"Enthusiasm is the mother of effort, and without it nothing great was ever achieved." -Ralph Waldo Emerson

So, why in so sudden I write this post bout mother? hahaha.. Sebab hari ini, today, 7 December 2013, I have the best day spending my leisure time with my beloved mother, IBU. =]

I attended a cupcake class with my ibu today at Bukit Katil, Melaka. Emzetha really gaves us enough information bout cupcakes. The class was so fun and I really do enjoyed it. Well, walaupun keadaan badan tak berapa sihat tadi, huhu. Malu ok, asyik nak muntah aje dekat rumah orang. Sorry kak Rina. hihihi..

So, me and my ibu learned how to baked, prepare icings, fondant, and most important thing about cupcake is decorations!  Sooooooo, let me show you our decorations.... kekekekek 




Participants receive Sijil Penyertaan uolls. ^^
Ada banyak lagi cupcakes yg dah deco, each person get 16 pieces of cupcakes to decorate. But my ibu dia dah pergi cut all the edible image, so we have about 18 pieaces of edible images deco. Hahaha, yg deco guna icings tak dapat banyak sangat. 

The fun part was, masa buat fondant decorations tu, it is sooo cute.. Sampai sekarang, tak sanggup nak makan fondant punya. Lepas ni bolehlah start ambil tempahan kan? Hahaha.. :)

Thanks Emzetha. It was a great fun.

Wednesday, December 4, 2013

Daiso Japan Shop and SOXWORLD , HAUL!!!

Hello Assalamualaikum.. ape kabau orang melakeee?? hahaha..
Maklumlah, baru balik round-2 separuh Melaka. Negeri kecik jee..

So, today, I just bought few things from AEON Melaka near Tesco Melaka. If you don't know where the outlet is, just carik je GSC (Golden Screen Cinema) on the 2nd floor. depan GSC tu je.

What is it about Daisoo??!!

The prices!! All the items are only RM5. Which is ridiculous for some small items. But, the kawaii looks, the cute looks make meee... aahhh.. NVM that! Just grab it. hahaha.. so here are the items I bought. HAUL!!!!



All the above items cost RM5 each. So, I bought six items and total of all the items are RM 30 ^^
Here are close up items view. Have a look the kawaii-ness and cuteness.. hahaha

I asked ibu to buy this for herself cause she always used mine. haha.

Cute right?! I love neon colours! especially BLUE! Its a glue stick okengg? hehe


This is, as you can see, a mirror~~~ I buy this cause it have cute design on the back and I can easily pakai makeup without tertonjet tonjet kat depan almari solek tu. Hahaha.

Looooooongg handsock, you see that hole? Its for the thumb.. hahahaha

School is near, soooo, pocket tissue will definitely needed!!

Neon colour tote bag. BLUE ^^ I bought this cause I wanna put my telekung for kelas tambahan next year.
*Pray for me :) *
 And so that is from DAISO Japan Shop, then, my ibu said nak pergi cuci mata dalam AEON. So, from we started walk to AEON and then terlalu plak kat depan outlet SOXWORLD! OMG, automatik kaki gua stop and grab ibu's hand! Tak perasan pulak ada SOXWORLD kat AEON ni. Hahaha. You know what they sell? Of course lah stoking. Hahaha. Colourful, nice, cute stokingssss.. hahaha

Lately I’ve been looking for this toe sock.. you know, that have 5 space for our toes down there? It just soooo comel.. hahaha.. My friend, Hajar ada beli a toe sock few days ago. Die beli online via instagram I think. But that socks usually dipakai oleh muslimah yang nak cover their foot while solat and outing cemtuu. And the colour a bit dull. And there is only space for the big toe.

Not that I’m insulting it, I just want colourful socks. Kawaii and cute.. hihi. I too have those muslimah’s socks, just wanna add up my socks collection you knoww.. hahaha

So here is what I bought from soxworld!! Cute right? It cost about RM 13.50

My first toe sock! Weehuuu ^^



Tadaaaa.. hahaha. cute! Okay thats for all.. buhbyeee~

Friday, December 21, 2012

Alhamdulillah :D

Anyeong!! Ngahaha.. Hamenda lah aku merepek.. apa maksud anyeong?? "hello" eh? Hahaha.
Konon nak jadi KPOP fans.. :P

Assalamualaikum. :) PMR result had been released!! Congrats to my friends who succeeded and... Thanks to MY PARENTS, TEACHER and friends, Daya, Nabila, Mira, Iffah, Ummi, Hajar, Kimi, Faiq, Waji, senang citer, my classmates.. :) Thanks to you all for helping me on my studies.. *puihh, merepek.*

It was like in March I think. Masa ni SMKIS sambut hari Malidur Rasul. And yeah, there were only two librarians in my class and one of them is me.Haha



So, 19 Decemeber 2012, the day that very surprised me! The day that make me scream out loud, the day that make me CRY!. First, our principal said only 43 students who got 8As, and I was really down because I thought I'm not on the list of 8As students. But then, when Puan Normah called my name, You cant imagine what I felt.. I SCREAM gila gila punya SCREAM! Then I ran on stage.. Back stage, I cried.. OMG.. The Happiest moment on that day.. Even though my parents wasn't there watching me on stage, :') , it doesn't matter,.. But it would be nicer if they were there.. :3

Why I scream? Gila tak jerit? trial aku boleh tahan nak ke arah hancus tahu, and suddenly result PMR aku.. PERGGH... Nangis lah.. :'D

Later, I called my mum, I told her my result, and my mum cried too.. Hahaha, the most "terharu-est" moment okay, I felt happy sangat sampai hilang keayuan I duk menangis sebegitu sekali,.. Rugi tak bawa tisu. Hehe,

So, thats all, I want to say, thanks to my School teachers, tuition teachers, my tutors, and to all that always support me, my grandma, my aunts and uncles, thanks for praying for me.. :)

So now, I'm just waiting for MRSM to either call me or not. :/

The very last day of school.. We perform Dikir Puteri which we modified the song together.. hahaha.. Singing about our teachers :')

CONGRATS to all 43 students who succeed.. and congrats to 7As, 6As, 5As, 4As, 3As, 2As, and even 1As,.. Congrats, :)

*Editted, Tak dapat pun MRSM, and I don't want neither, tak merayu pun.. Why? Cuz I dunt like living in many rules.. Haha

Tuesday, August 30, 2011

First day of celebrating Aidilfitri !

Hello you all.. LD disini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir & Batin kepada semua readers2 LD. Tapi, sekarang ini ramai dah tak like LD punya post. Tak kesah lah, tujuan LD buat bllog ini bukan nak suruh orang like just for fun. Mahirkan kreativiti IT. Motif post kali ini sudah tentu lah tentang hari raya pertama yang disambut pada 2011 ini. Okeh, kali ini ialah post pertama LD buat sempena hari raya cause, blog LD ini pun baru dicipta pada awal tahun ini. Berikut ialah pengalaman LD menyambut hari raya pada hari ini 30 August 2011.


7.00am- Whole family dikejutkan oleh ibu dan ayah untuk bersiap sembahyang raya. Berebut-rebut nak guna bilik air. padahal ada tiga bilik air semua nak rebut yang satu. Apesal pun tak tau.


10.00am- Semua dah kebuluran sebab sebelum sembahyang raya dah tak makan. So, terus makan bila dah balik. LD makan dalam 8 ketul nasi seksa(ketupat lerrrr). Hahhahaha. Rendang ibu sedaap!

11.00am-Salam bersalaman minta ampun. Ambil gambar-gambar. Then pergi rumah nenek.*Sebelah rumah jerr..hahaha.. 


11.15am-Makan lagi. Nenek masak rendang Tok ...Nyuuummy ! Lagi bertambah ! Dapat duit raya dari relatives sekalian. Terimas semua !

1.15pm-Makan lagi sekali. Orang yang first makan nasi hujan panas mak uteh & Busu. uuuuhhh. orang lain semua menyorok sebab takut kene marah dengan nenek sebab ganggu orang yang datang beraya time tuh. LD pulak makan sorang2 dalam bilik nenek. Hehehehe. Sedaap !

Tunggu punya tunggu nak beraya keluarga sebelah ayah, sampai whole family LD tertidur. pukul 3 baru bertolak. Aduhhh..


3.25pm-At Asahan rumah Mak Ngah. Makan lauk yang warna kuning tuh(apa ntah namenye) dengan ayam pencen. hahaha. Kelakar jerr name tuh. "AYAM PENCEN" hahahahahhahaha. Ibu kata ayam pencen tuh ayam yang dah tak boleh nak bertelur lagi. Kesiannnn.. Hahaha

6.30pm-Stay at rumah Makngah aje dah sampai pukul 6.30pm. Sambil2 tuh, amek2 gambr lah kan.. Rumah kazen lain tak sempat pun nak pergi. Maybe next time. Ukeh ?





Sabtu dan ahad ini ada cerita lagi. Beray bersama The Varbs. nanti view lah blog kita orang ! Click here to view The Varbs blog

Friday, June 17, 2011

Kerje Seni Saye ..

tawu tak , smlm aq kene rotan ! bkan aq sorag aje . SEPARUH KELAS KENE ! Sebb tak bwa manila kad. waktu seni "Cikgu Midah". Then, dye bgi kte org fail lame,  pocket file je .. tpi aq uat bruk gile gune pocket file tu . Dye org pon rmai ta jdi uat . Hahaha.. Aq pon buat blek dkat rumah . Ni la cara2 aq uat , kalo korg bdak 2rk3 ade yg tak tawu lgi ..
Gunting, gam , pensel, pembaris, manila kad
sediakan bhan2 diatas .. untuk hiasan bile dah siap nanti jgan lupe. Magic pen , glitter dust , and paper yg boleh diguna untuk hias.

buat garisan ikut yg mcam tulis above. bile da dpat, lbey kan sdikit di sebelah kiri untuk bahagian gam. Guntingkan setiap bhgian garisan luar.. mean yg dkat laur aje .. yg dlam tu tak pyah ler .. nant terbelah due plak beg korg nant..



lepas da dpat ukuran, lipatkan setiap bahagian yg korg gariskan tadi. Kalau nak lagi senang , korg tgok conth dkat paper beg yg dkat rumah kawen slalu bgi tu.



korg kne lipat bahagian upper dlu , then side last bru base yg mcm dlam gmbr tu .. untuk base , korg just lipat mcm nak balut hdiah je..  dpat la mcam tu..


inilah jdi bile dah siap lipat dan gamkan.. 


Cikgu Midah kate ,dah siap decorate beg kertas anda .. so, sila la decorate kan kotak anda .. ini hasil kotak saye bile dah decorate:


cantik tak ?? ade daun-daun .. korang ley tambah glitter dust , or lukis kerr..  sudah tu , cari sekeping kadbod untuk alas base supaya jdi tebal ..


mcam tu laa.. msokkn muat saiz okey .. supaya tapak nant jdi tebal .. dah siap ! tak susah sgat kan ? dkat skolah smlm pnye lah susah !! beg tu ley lah korg gune prgi shopping ! hahaha.. kalo aq sgan nak bwa! korg ley lah letak brag kcil2 conth , gunting, gam ke paper ke..

jangan korg ltak kotak coklat vochel besar tu sudah lah ! mane muat !! koyk beg tuu .. hahaha..



senangkan ?so, my classmate yg bce tu sile lah siapkan kalo tak mahu kne rotan lgi next week ! kalo tak fham , text saye .. or chat dkat Fb saje .. Thx for read and view .. Dunt forget to like and follow plak ! hahaha ..

Monday, May 30, 2011

celebrate besday KEBA a.k.a Muhammad Akbar Azman .. :)


Hello !! hari ini , iaitu 29 Mei kami (aq, mira, iffah n umi) celebrate besday AKBAR AZMAN dgan kwan2 dy iaitu Amar, Ali, Kalida, Adila & Qalila . ☀̤̣̈̇ː̖́.[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅].ː̗̀☀̤̣̈̇ː̖́..ː̗̀☀̤̣̈̇ː̖́.[̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅].ː̗̀☀̤̣̈̇ː̖́ Kite org celebrate dkat TAMAN MUHIBAH, Jasin . Mule2 kate nak buat dekat dataran jasin.. pas uh ta jdi plak.. Hahaha.. Jgan Jeles maa .. :P

Memg besday dy 1 Jun.. Mule2 p0n da plan na uat 1 Jun.. Lpas tu, tibe2 plak tkar uat ari ni..Ayyyooo... da r tkar tarikh, tkar tmpt plak tuu.. waduhh... Sape la party planner ni.. Hahaha !mcm k****g saja !! >JANGAN MARAH YAA!!< Pape p0n.., bes jugak tdi.. mkan kek, mee, ntah ape ntah lgi dy org bwa.. Aq mkan skit je.. Perut kcik ta ley mkan bnyk2.. Haha


Aq , Ajar, Mira, Iffah & Umi sponsor kek.. Aq bli hdiah utk Keba.. Aq share duet dgan WAJIHA.. *Tau ta, terbeli kotak hdiah yg tulis XOXOXO! Waduhh... ta prasan ! hahaha* Lpas tu, mira bgi t-shirt, umi plak bgi c0klat Vochel.. Wana n Waji bgi c0klat ferrorororocher.. hahahaha.. bdak2 F5(geng2 dye laa) bgi coklat gakk.. Best tau tdi.. (Tpi ite org yg junior2 skalian juz diam je.. hahaha


Part ta sy0k nye, aq blik awal.... hummmm.... so sad~ haha.. tapela.. ckup la dpat amek gmbr n dpt sambt bday  Keba with dy org sume.. Haha.. Okey, Nak ckap Thanks dekt Ali coz ajak ite org sume.. Thx juga dkt laen2 yg bwa mkann kann.. hahaha.. Aq blek awal.. giler rugi coz die org tgh karoke nan ..(AGAKNYE LA) aq da blek awal... :'(    Ta dpat ikut..

Okey!! Samp sini sajaaa !! THX EA KORG SUME !!!!!!!!! :)