Cuz I thought these quotes make my blog looks a bit fancy... and why not;)

a r c h i v e

Tuesday, August 30, 2011

First day of celebrating Aidilfitri !

Hello you all.. LD disini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir & Batin kepada semua readers2 LD. Tapi, sekarang ini ramai dah tak like LD punya post. Tak kesah lah, tujuan LD buat bllog ini bukan nak suruh orang like just for fun. Mahirkan kreativiti IT. Motif post kali ini sudah tentu lah tentang hari raya pertama yang disambut pada 2011 ini. Okeh, kali ini ialah post pertama LD buat sempena hari raya cause, blog LD ini pun baru dicipta pada awal tahun ini. Berikut ialah pengalaman LD menyambut hari raya pada hari ini 30 August 2011.


7.00am- Whole family dikejutkan oleh ibu dan ayah untuk bersiap sembahyang raya. Berebut-rebut nak guna bilik air. padahal ada tiga bilik air semua nak rebut yang satu. Apesal pun tak tau.


10.00am- Semua dah kebuluran sebab sebelum sembahyang raya dah tak makan. So, terus makan bila dah balik. LD makan dalam 8 ketul nasi seksa(ketupat lerrrr). Hahhahaha. Rendang ibu sedaap!

11.00am-Salam bersalaman minta ampun. Ambil gambar-gambar. Then pergi rumah nenek.*Sebelah rumah jerr..hahaha.. 


11.15am-Makan lagi. Nenek masak rendang Tok ...Nyuuummy ! Lagi bertambah ! Dapat duit raya dari relatives sekalian. Terimas semua !

1.15pm-Makan lagi sekali. Orang yang first makan nasi hujan panas mak uteh & Busu. uuuuhhh. orang lain semua menyorok sebab takut kene marah dengan nenek sebab ganggu orang yang datang beraya time tuh. LD pulak makan sorang2 dalam bilik nenek. Hehehehe. Sedaap !

Tunggu punya tunggu nak beraya keluarga sebelah ayah, sampai whole family LD tertidur. pukul 3 baru bertolak. Aduhhh..


3.25pm-At Asahan rumah Mak Ngah. Makan lauk yang warna kuning tuh(apa ntah namenye) dengan ayam pencen. hahaha. Kelakar jerr name tuh. "AYAM PENCEN" hahahahahhahaha. Ibu kata ayam pencen tuh ayam yang dah tak boleh nak bertelur lagi. Kesiannnn.. Hahaha

6.30pm-Stay at rumah Makngah aje dah sampai pukul 6.30pm. Sambil2 tuh, amek2 gambr lah kan.. Rumah kazen lain tak sempat pun nak pergi. Maybe next time. Ukeh ?





Sabtu dan ahad ini ada cerita lagi. Beray bersama The Varbs. nanti view lah blog kita orang ! Click here to view The Varbs blog

No comments:

Post a Comment