Cuz I thought these quotes make my blog looks a bit fancy... and why not;)

a r c h i v e

Friday, June 17, 2011

Kerje Seni Saye ..

tawu tak , smlm aq kene rotan ! bkan aq sorag aje . SEPARUH KELAS KENE ! Sebb tak bwa manila kad. waktu seni "Cikgu Midah". Then, dye bgi kte org fail lame,  pocket file je .. tpi aq uat bruk gile gune pocket file tu . Dye org pon rmai ta jdi uat . Hahaha.. Aq pon buat blek dkat rumah . Ni la cara2 aq uat , kalo korg bdak 2rk3 ade yg tak tawu lgi ..
Gunting, gam , pensel, pembaris, manila kad
sediakan bhan2 diatas .. untuk hiasan bile dah siap nanti jgan lupe. Magic pen , glitter dust , and paper yg boleh diguna untuk hias.

buat garisan ikut yg mcam tulis above. bile da dpat, lbey kan sdikit di sebelah kiri untuk bahagian gam. Guntingkan setiap bhgian garisan luar.. mean yg dkat laur aje .. yg dlam tu tak pyah ler .. nant terbelah due plak beg korg nant..



lepas da dpat ukuran, lipatkan setiap bahagian yg korg gariskan tadi. Kalau nak lagi senang , korg tgok conth dkat paper beg yg dkat rumah kawen slalu bgi tu.



korg kne lipat bahagian upper dlu , then side last bru base yg mcm dlam gmbr tu .. untuk base , korg just lipat mcm nak balut hdiah je..  dpat la mcam tu..


inilah jdi bile dah siap lipat dan gamkan.. 


Cikgu Midah kate ,dah siap decorate beg kertas anda .. so, sila la decorate kan kotak anda .. ini hasil kotak saye bile dah decorate:


cantik tak ?? ade daun-daun .. korang ley tambah glitter dust , or lukis kerr..  sudah tu , cari sekeping kadbod untuk alas base supaya jdi tebal ..


mcam tu laa.. msokkn muat saiz okey .. supaya tapak nant jdi tebal .. dah siap ! tak susah sgat kan ? dkat skolah smlm pnye lah susah !! beg tu ley lah korg gune prgi shopping ! hahaha.. kalo aq sgan nak bwa! korg ley lah letak brag kcil2 conth , gunting, gam ke paper ke..

jangan korg ltak kotak coklat vochel besar tu sudah lah ! mane muat !! koyk beg tuu .. hahaha..



senangkan ?so, my classmate yg bce tu sile lah siapkan kalo tak mahu kne rotan lgi next week ! kalo tak fham , text saye .. or chat dkat Fb saje .. Thx for read and view .. Dunt forget to like and follow plak ! hahaha ..

No comments:

Post a Comment